Wat is de Mocca database?

Vanaf het nieuwe schooljaar is de gloednieuwe cultuurdatabase van Mocca live! Amsterdamse scholen (po, so, v(s)o), praktijkonderwijs en vmbo) scholen zoeken hierin makkelijk naar culturele activiteiten voor hun leerlingen. Neem nu al een kijkje en meld jezelf aan als Amsterdamse cultuureducatieaanbieder op https://cultuurdatabase.mocca.amsterdam/hoe-het-werkt/.

Heb je vragen? Mail ze naar cultuurdatabase@mocca-amsterdam.nl

-----------------------------------------------------------------------------

Wat is de Mocca database en hoe werkt het?

In deze database brengt Mocca zoveel mogelijk cultuureducatief aanbod in Amsterdam bij elkaar. Culturele instellingen en zelfstandige kunstenaars die hun cultuureducatief aanbod aan scholen willen aanbieden kunnen zich kosteloos aanmelden.

Om in de database te worden opgenomen vragen we je een vragenlijst in te vullen. De informatie uit de vragenlijst wordt verwerkt in een database waarin scholen met verschillende zoekfilters juist die projecten kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn.

Vergeet niet om je referenties van andere scholen duidelijk in te vullen, scholen vinden dat belangrijk.

Denk er ook aan om steekwoorden te gebruiken waardoor het voor scholen makkelijker is het aanbod te vinden. Is je aanbod cultureel divers, vermeld dat, is het thema sprookjes, intimiteit of pesten, neem dat op. Denk ook na over de ontwikkeling van het kind en voor welke groep het aanbod geschikt is. Speciaal onderwijs vraagt een andere aanpak dan het reguliere onderwijs, en wat voor groep 5 geschikt is niet altijd ook geschikt voor groep 7.

Na het invullen van de vragenlijst controleren we de gegevens en worden de gegevens binnen 14 dagen op de website gezet.

Mocca doet meer dan alleen de database aanbieden: we maken elk jaar een gids waar alle instellingen in staan opgenomen, scholen krijgen die kosteloos toegestuurd. We organiseren workshops en bijeenkomsten waar scholen, instellingen en kunstenaars elkaar ontmoeten en ontwikkelen instrumenten om cultuureducatie in het schoolprogramma te verankeren.

Bel of mail onze accountmanagers cultuur voor een afspraak, we ontmoeten je graag en stel ons jullie vragen, daar zijn we voor.