Stichting BeMyGuest

Contactpersoon:

Renske Wijma

Adres:T:

Gemiddelde waardering:

Deze culturele instelling is nog niet geëvalueerd.

meer over deze culturele instelling

Het Mysterie van het Verdwenen Geluid (www.hetverdwenengeluid.nl)

Let op: de periode van dit aanbod is verstreken. Meer informatie kunt u opvragen bij culturele instelling, zie de gegevens aan de rechterzijde.

Beschrijving

Het verhaal:De leerlingen denken dat ze naar een gewone muziekles gaan.... maar niets is minder waar. Want opeens wordt het geluid gestolen door een mysterieuze schaduw. Het blijkt een jaloerse tovenaar te zijn... Kunnen de kinderen de tovenaar betoveren en zo het geluid weer veroveren? En kunnen ze helpen om het goede geluid bij het goede instrument terugbrengen? De kinderen doen actief mee door muziek te maken en door te helpen bij het teruggeven van het goede geluid aan het goede instrument. Zie onze website voor een promofilmpje: http://hetverdwenengeluid.nl/home/introductiefilmpje

Disciplines

Muziek, Nieuwe media / audiovisueel

Leerdoel

Twee professionele musici in het klaslokaal in twee voorstellingen over muziekinstrumenten. De kinderen maken op een eigentijdse en verhalende manier kennis met muziekinstrumenten en de kracht van muziek en mogen zelfs actief meedoen! "Het eigen klaslokaal wordt omgetoverd tot een bioscoop met live muzikanten en een groot scherm. De kinderen worden zelf hoofdrolspelers in het verhaal dat zich zowel op het filmscherm als live in de klas afspeelt. De kinderen worden de muziekwereld ingezogen!" De voorstellingen zijn zowel receptief als actief (met oa zingen en stampen/klappen)

Kosten

vanaf €225,- voor het totale project (2 optredens van 30-40min en lesmateriaal) afhankelijk van de medewerkende scholen, in overleg

Kerndoelen

- Verwerven van kennis van en waardering voor één of meerdere disciplines binnen CE (multidisciplinair)
- Verwerven van kennis van en waardering voor één of meerdere disciplines binnen CE (drama)
- Verwerven van kennis van en waardering voor één of meerdere disciplines binnen CE (audiovisueel - film, nieuwe media, fotografie)
- Verwerven van kennis van en waardering voor één of meerdere disciplines binnen CE (Aanleren van (vaktechnische, culturele en/ of lichamelijke) vaardigheden)
- Ontwikkelen van de expressie, zelf doen

Secundaire doelen

- sociale cohesie
- gemeenschapsvorming (in samenwerking met de buurt)

Middelen

Wij nemen alle materialen zelf mee.

Leerlingen

Primair Onderwijs: groep 3, 4
Speciaal onderwijs geschikt: Ja

Zwaartepunt

Receptief

Tijdsinvestering van leerkracht

Nee

Periode / tijd / locatie

28 mei 2013 - 28 mei 2017
- 30-40 minuten
- Op school

Project eenmalig?

Eenmalig: 2 lessen

Is het project voor-/naschools

Onderschools

Referentie

nvt

Referentie 2

nvt

Evaluaties

Er zijn op dit moment nog geen evaluaties van dit project.